Кому молитись?

Тут можна БЕЗ реєстрації задавати конкретні запитання, на які хочете отримати відповідь саме від священика

Модератори: ієрей Володимир, Theodotos

Кому молитись?

Повідомлення Клкл » 31 жовтня 2009, 03:11

Доброї ночі. Скажіть будь ласка кому в церкві потрібно молитись? Багато ікон, часто навіть багатьох не знаєш. Хіба не єдиний шлях до життя вічного через Ісуса Хреста? Навіщо моляться ще комусь? Навіщо ця спеціалізація: той святий за тих,хто в дорозі,той за те і т.д.? Все життя моливсь лише Ісусові,це невірно? І ще одне: чи можна молитись до Бога Отця? Адже написано:"чого тільки не попросите у Отця Мого ради Імені Мого-дасться вам"? Я не сперечаюсь,я запитую,вибачте за необізнаність. Дякую.
Клкл

Re: Кому молитись?

Повідомлення Ігор » 31 жовтня 2009, 08:17

Клкл, молитись до святих, це справа кожного окремого християнина! Якщо у Вас немає бажання молитися до якогось святого, то тоді це Ваша справа, це не є обов"язком. Якщо Ви хочете молитись до Ісуса Христа чи до Бога Отця, чи до Святої Трійці - чудово!

"Єдиний шлях до життя вічного" НЕ через Ісуса Христа, а через Святу Трійцю. А святим моляться з різних причин. Для допомоги, для їх молитов за нас грішних перед Богом, за захист, за... за багато чого...
Навіщо спеціалізація? Тому що часто за життя той чи інший святий удостоївся від Бога якогось особливого дару, або ж піклувався тим чи іншим, і тому "спеціалізацію" не Церква вигадала чи люди, часто цю спеціалізацію Сам Бог показав.

До Бога Отця не тільки МОЖНА молитися, а і ТРЕБА!
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повідомлення Володимир » 25 січня 2010, 17:00

Ігор написав:Клкл, молитись до святих, це справа кожного окремого християнина! Якщо у Вас немає бажання молитися до якогось святого, то тоді це Ваша справа, це не є обов"язком. Якщо Ви хочете молитись до Ісуса Христа чи до Бога Отця, чи до Святої Трійці - чудово!

"Єдиний шлях до життя вічного" НЕ через Ісуса Христа, а через Святу Трійцю. А святим моляться з різних причин. Для допомоги, для їх молитов за нас грішних перед Богом, за захист, за... за багато чого...
Навіщо спеціалізація? Тому що часто за життя той чи інший святий удостоївся від Бога якогось особливого дару, або ж піклувався тим чи іншим, і тому "спеціалізацію" не Церква вигадала чи люди, часто цю спеціалізацію Сам Бог показав.

До Бога Отця не тільки МОЖНА молитися, а і ТРЕБА!

Не можу погодитись з Вашим висловом: ""Єдиний шлях до життя вічного" НЕ через Ісуса Христа, а через [b]Святу Трійцю " Бо в Євангелії
Св. Іоана сказано: "Ісус сказав йому: "Я путь, і істина, і життя. Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене." (Іоан:14 ;6) Я думаю далі мені не личить пояснювати Вам!
25/1 - 2010р. Володимир Мамонтов

Останній раз піднімалось Anonymous на 25 січня 2010, 17:00.
Володимир

Повідомлення Pinguin » 29 квітня 2010, 20:55

Повністю згідна!
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна