Чому Олександр Невський святий?

про спірні та незрозумілі догматичні та історичні нюанси

Модератори: ієрей Володимир, Богдан

Чому Олександр Невський святий?

Повідомлення Володимир » 26 грудня 2009, 02:32

Поясніть, по перше; як так могло статись, що Олександр Нєвський отримав статус "Святого" від МП РПЦ коли саме в 1240р., Хан Батий оточив м. Київ з татаро- монгольським військом, і штурмом захопив його? І саме в цей час князь Олександр побиває шведів - Християн на річці Неві будучи прийомним сином Хана Батия?
По друге: Зараз ведуться переговори про об"єднання і створенні єдиної, помісної Київської Русі - сучасної відроджуємій України, т.т. УПЦ. То відомо чи релігійним священикам і діячам МП особливо Патріарху Кирило та Митрополіту Володимиру цей ганебний і зрадницький факт, на мій особистий погляд?
По третє: Чому я не можу отримувати чіткої і конкретної відповіді Так або Ні на мої "писанини" ; "Осанна на Висоті", "Добро Висотна Суть" і "Висотна Суть" та інші повідомлення?
Дякую за увагу! Бог Вам щасти на добро людям!
Київській Русі -сучасній відроджуємій Україні!!!
7/10-2009р. м. Іловайськ. /Володимир Мамонтов/
Володимир

Re:Олександр Невський=святий.

Повідомлення kiy » 28 грудня 2009, 12:58

Бо, ..яким судом судимо, таким й судимі будемо. Богом!
IcXc † Nika!
kiy
Твердий Горішок

Повідомлення: 813

Re: Чому Олександр Невський святий?

Повідомлення Володимир » 31 грудня 2009, 01:47

Дякую, що переглянули моє запитання священику, та мою особисту думку з приводу цього питання! А яка Ваша особиста думка в цьому питані? Бо "Коли б ми судили самі себе, то не були б судимі" (1Кор.:11;31)
Слава Богу!!!
Володимир

Повідомлення Pinguin » 02 січня 2010, 11:35

Чому я не можу отримувати чіткої і конкретної відповіді Так або Ні на мої "писанини"

Ви розумна людина і самі здогадуєтесь. Тут розділ питаня священикам, а не дискутувння з ними, в них і так мало часу, тому буде більше користі, якщо вони витрачатимуть свій час, відповідаючи на питання людям, яким дійсно потрібна відповідь священика для зміни способу життя чи прийняття важливого рішення, а не для привертання уваги до своєї власної думки.

Якщо вам так вже важливе особисте ставлення до Олександра Невського як святого, то скажу про себе: в певний період церковного життя і духовних пошуків я прийшла до висновку, що я не всезнаюча людина і що Бога осягнути розумом не завжди можливо. Так, треба намагатися дізнатися про Бога, але завжди залишиться простір понять, який треба просто прийняти на віру, переступивши через власну гордість і відмовившись ставити свій суб"єктивізм мірилом істинності та хибності. Церква - Тіло Христове, тому ті рішення, які в Церкві приймаються Соборно і подальша практика духовного життя їх не відкидає, вважаються за істинні. Для мене Церква - авторитет, тому я Їй довіряю, для мене Олександр Невський дійсно святий не на підставі історичних данних, що ви приводили, а на підставі досвіду Церкви. Для когось Церква авторитетом не є, ну що ж, насильно мил не будеш.

Окремо хочу зазначити, що православне поняття святості не тотожнє поняттю безгрішності, на відміну від католицького підходу, тому ваші аргументи з богословської точки зору, навіть якщо і мали місце, то аж ніяк не можуть свідчити про ступень святості/несвятості.

Почитання святих нас має цікавити тільки в тій мірі. яка допомагає нам стати ближчими до Бога, наслідуючи ті чи інші чесноти святого. Не подобається вам Олександр Невський - ну що ж, оберіть собі іншого святого, який надихне вас на сильнішу любов до Бога та ближнього - і вперед до нових духовних досягнень. Бажаю вам успіхів!
П.С. Сподіваюся, мою відповідь ви не сприйматимете як дискусію, це лише особиста відповідь.
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення Володимир » 04 січня 2010, 01:50

Щиро дякую за відповідь! Ви, якщо згодні і маєте час, просив би Вас ознайомитись з моєю писаниною
"Висотна суть" і отримати відповідь Вашого ставлення до неї. В крайньому випадку тільки з її релігійною частиною. Біблія - Святе вчення про все, і дає відповіді на всі питання в релігії, політиці, влади і т.д. Я, православний і вітаю, і підтримую УПЦ КП.
Святий Боже спаси нас грішних, захистивши від зла, злого і лукавого
Володимир

Re: Олександр Невський святий.

Повідомлення kiy » 06 січня 2010, 13:46

Володимир написав:Дякую, що переглянули моє запитання священику.. А яка Ваша особиста думка в цьому питані?
Слава Богу!!!

Слава Богу за все!
Чим можемо- поможемо..
Ірина переконливо відповіла.
Додам тільки, що вислови атеїстів, чи рідновірів сприводу "темного" минулого свт.Рівноапостольного Володимира справляє однакове- негативне відношення до того.
Кожен святий в свій час знайшов сили в Бозі, щоб просвітлити власне "темне". Тому і святі.
Господь кликає "не праведних, але грішників до покаяння."
Зображення
Тому ж і свт.Олександр Невській (в схимі Олексій) .
Христос народжується!
IcXc † Nika!
kiy
Твердий Горішок

Повідомлення Володимир » 10 січня 2010, 01:51

Шановний "Кріпкий Орішек", я мирянин, то пробачте мене, що деякі ваші слова я не розумію, наприклад "рідновір", рівноапостольський Володимир, справляє! Я не рахую себе атеїстом. Але і не тою людиною, що каже: "Бог для мене Тягнибок". Бо керуюсь: "Богові треба коритись більше, ніж людям." (Дії Апос.:5; 29) А щоб ви мене зрозуміли, надсилаю вам свого вірша.
ПОВСТАНЬ КИЇВСЬКА РУСЬ – УКРАЇНА

Повстань Україна, за правду і волю
Свій крок вирішальний до істини, правди, свободи зроби
І правдою Божою, кров'ю Христовою
Дорогу свободи собі освяти
Повстань, освятись в ім'я Бога свого Київська Русь – Україна!
Відродження наше в поверненні правди собі
У правді народу дорога до щастя
І в захисті правди, добробут життя
"Не хлібом єдиним буде жити людина"
Без істини, правди, не буде життя
Ділами своїми, від Бога навчений
Добром переможеш лукавого зло.
Сльозою Святою, совістю чистою
Омий правду в істині, визволив з пут соціальних
І світло від правди відродить тебе
І сам зрозумієш, пізнаєш і скажеш
Нема в соціальному духу життя, ні моралі
Ні духу свободи, ні любові, ні волі Ні правди, ні щастя, ні слави в соціальнім нема
Холуйство і рабство – соціальна глибина
І владу тримає в ній лицемір
Ланцюговий нащадок часів більшовицьких
Омана, насильство суть влади його
Диктат соціальний, в необмеженій владі
Стражданню народу в ньому обмежень нема
Повстань Україно за щастя народів
За правду, за волю, добробут життя
І буде з тобою Бог, віра і правда
І Київська Русь – це твоя Україна
У Божому дусі святому – буде вічно жива!!!

2004р. /Володимир Мамонтов./
Я, приходжу до висновку, що відповіді від священика я не отримаю, і модуратер моє посилання не пропустить!
Подібне я маю і на форумі ВО "Свобода" пана О. Тягнибока. Слава святому Богу моєму, Отцу і Сину, і Святому Духу в і"мя Господа Ісуса Христа! Та поможе вам Бог добром перемогати зло, лукавого і злого!
Володимир

Re:"Богові треба коритись більше, ніж людям."

Повідомлення kiy » 13 січня 2010, 13:14

Мир вам!
Володимир, бачте- все добре, попустили.)
Ви визначаєте себе православним, тож мусите сприймати вчення православної церкви. Всього навсього :pardon:
Навів приклад св.Володимира, який став рівний апостолам, учням Христовим, які проповідували та поширили вчення Христове, щоб стало зрозуміло, що неналежить православним ставитися до святих так, як це дозволяють собі "рідновіри"(неоязичникі), чи взагалі невіруючі в Бога. :unknown:
Вірш змістовний. Певно місце йому саме у "Нашій творчості" .
:welcome:
IcXc † Nika!
kiy
Твердий Горішок

Повернутись в Наука, історія, Біблія, передання

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Тут спілкуються українською