Я теж не священник, але напишу свої міркування.
Якщо коротко, то я б зі східних психофізіологічних практик взяв би лише "фізіологію".
Трохи довше. Христос сказав, що "Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене."(Iван.14:6).
Цигун не має християнських коренів наскільки я знаю зі своїх юнацьких захоплень східними бойовими мистецтвами, отже нічого про Христа не знає, а також про таїнства: хрещення, вінчання, миропомазання, священство, ... і саме головне - причастя. Виникає питання чи можна там спастися? Адже саме це є метою життя християнина, а не розширення світогляду. В Писанні написано, що люди які не знають Христа на Страшному суді будуть судутися за їх власними законами, але ми то про Нього знаємо, ваші знайомі теж, тому у нас такої можливості вже не буде.
Вирішуйте, що вам насправді треба.
З приборканням бажань, я теж не дуже згоден, у мене їх чомусь все більше і більше з роками і я не вважаю це поганим, бо бажання то у мене благі і переважно пов'язані з розвитком місії церкви в цьому світі.
Коли я чую слово "енергія, енергетика" у прикладенні до духовності, то це для мене яінв ознака езотерики, внутрішній фільтр далі цю інформацію не пропускає. Може в Міненергетики допоможуть

Ще приклад з життя: один знайомий священник, коли вже був православним, але ще не в сані достатньо потужно займавя карате, все йому давалося граючи. Потім одного разу визиває його тренер, який знав про його православну віру і каже прямим текстом: "А для того, щоб рухатися далі в карате, тому треба відректися Христа". Не слабо да? Хоча, коли я ходив на карате мені такого не казали, але в одному випадку тренери були молоді хотіли побільше грошей, а в іншому тренером був колишній КДБшник, що в духовність не вдавався.
Більш грунтовні міркування ніж ви зможете прочитати на форумах можна почитати в брошурі А.Р.Комлев "Боевые искусства востока. Православный взгляд". Автор достатньо довго займався східними бойовими мистецтвами, серйозно вивчав літетаруру про них. Тому його думка авторитетна.
Схожі обговорення:
http://www.cirota.ru/forum/view.php?subj=48787http://www.liveinternet.ru/showjournal. ... tagid=1274P.S.: Ігор мабуть не писав про духовність йоги, тому, що там немає чого обговорювати і так зрозуміло, що це чуже для християн, що вже всі засоби для спасіння мають в Церкві. Залишилося тільки їх використовувати.