УПЦ КП vs УГКЦ у Львові

Тут обговорюємо усі теми, що стосуються інших конфесій

Модератор: Віктор Чмель

Правила форуму
"6. Для більшої відповідальності під час дискусій в підфорумі "Апологетика" учасники повинні в своєїму профілі прописати справжні ім'я і прізвище." viewtopic.php?f=6&t=518

Повідомлення Pinguin » 14 січня 2009, 19:46

Ганьба для православних, що вони від греко-католиків не відрізняються. Якщо "у храмах" малося на увазі - люди.
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення Артем » 14 січня 2009, 21:58

сповідатись ходив в ГК... церква в центрі міста була... каюсь...
Та і я ходив. Але якщо пірнути глибше, зразу видно хто чого вартий. Православ'ю реклама не потрібна.
Fas est et ab hoste doceri (фальшивий в одному - фальшивий у всьому)
Артем
Твердий Горішок

Повідомлення: 891

Re: УПЦ КП vs УГКЦ у Львові

Повідомлення Sjuzy » 24 січня 2010, 15:35

я у Львові бачив в УГКЦ як побожно молилася дівчина років 20 на колінах перед іконою (не під час Літургії), але вдягута вона була у міні спідницю, руки оголені, глубоке декольте, без хустки і добряче так нафарбована.

ви знаєте як пишуть святі Отці, той що занурений всередину себе, бачить таку численну купу своїх гріхів, що такий прогріх як одежа дівчини його б тільки трошки засмутив...
Ми тут всі грішні люди... і ми не правильно розуміємо служіння Богу. Ви собі не уявляєте як тішиться диявол коли бачить такі розколи. Увсіх християн одна ціль, це спасіння душі, а її спасти можна тільки тоді коли зрозуміти свою гріховність. А що ми робимо? Ми шукаємо гріхи інших... а себе робимо праведними! Фаресейство. Сьогодні гарне Євангеліе священник читав про фарисея і митаря...
Вороги наші не люди, люди це такі ж самі як ми бідні грішники, брати по нещастю, хто більше хто менше, вороги в нас спільні то наші гріхи! От з ким нам треба боротися, просити Бога допомоги і підтримки. Хто критикує когось, не може побачити своєї грішной душі, а значить спастися не може :cry: :cry: :cry:
Я хожу в УГКЦ і свою дитину 2 ох років спокійно причащаю.
Sjuzy
Зелений паросток

Повідомлення: 2
Ім'я: Наталя
Прізвище: Свистун
Ім'я по-батькові: Петрівна

Повідомлення Sjuzy » 24 січня 2010, 15:47

Ганьба для православних, що вони від греко-католиків не відрізняються. Якщо "у храмах" малося на увазі - люди.

почитала я трішки цю тему глибше ... ми забули про одне, про Бога і про його заповіді, не судіть і судимі не будете.
..Знай, что во второе пришествие Господа нашего Иисуса Христа на землю, и страшный суд будет по св.Евангелию. Но мы так оземленились, что мало обращаем внимания на евангельские заповеди, но очень строго судим за какие-либо обряды. Конечно, обряды нужно исполнять; установленные св.Отцами, ибо они воспитывают душу в благочестии. Но все же, всегда надо обращать больше внимания на евангельские заповеди. Господь говорит: "Не судите, да несудимы будете, чего себе не хочешь, того и людям не делай". А мы-то, что глухие, не слышим, что Господь говорит нам и свободно нарушаем его святые заповеди.
Осуждающий всегда ошибается и неправильно судит, ибо мы не знаем причину согрешающего, а судим по своему усмотрению. Кто как настроен, тот так и о других и заключает, ибо кривое око на всех криво глядит. Очень хорошо сказал преп. Дорофей: "Вот, если стоит человек у угла какого-либо здания, пройдут мимо него трое, и каждый подумает по своему устроению. Религиозный подумает о нем: вероятно ждет, когда ударят в колокол и пойдет в церковь. А вор подумает: "Когда будет потемнее, пойдет воровать". А блудник подумает: наверно поджидает женщину для греха. Очень справедливо сказано, и это видно почти на каждом шагу.
А насколько тяжкий грех - осуждение, приведу один пример. В некоем монастыре инок впал в блуд. Великий старец сказал: о, худо он сделал. Умер тот инок и ангел по повелению божию принес душу старцу и сказал: "Куда повелишь определить этого инока: в царство или в муку?" Ужаснулся старец, понял насколько тяжелый грех осуждение, горько заплакал. Через несколько времени ангел сказал: "Бог простил твой грех". Однако, старец до самой смерти не оставлял своего плача.
Помяни нас, Господи, егда приидеши во царствии твоем.
Письма Валаамского старца...
Критика і осуд діти гордині, а значить диявола. :( :( :(
Sjuzy
Зелений паросток

Повідомлення: 2
Ім'я: Наталя
Прізвище: Свистун
Ім'я по-батькові: Петрівна

Повідомлення Pinguin » 24 січня 2010, 19:25

Може ми занадто емоційно тут висловлювалися, але тема йшла не про осуд, а про критичний аналіз оточуючої дійсності. Ніхто не казав і я сподіваюся, що ніхто не мав на увазі, що хтось з обговорюваних персонажів гірший чи грішніший за кожного окремо взятого форумчанина. Говорилося про те, що є доцільним і недоцільним в християнському житті. Є суттєва різниця між осудом і судженням, ми не маємо осудити людину, але Бог дав нам розум і аналітичне мислення, щоб ми могли проаналізувати певні вчинки і звички перш за все примірюючи їх на себе.
В своїх висловлюваннях ви праві, але. мені здається, побачили дещо, чого не було. Гордість є моїм персональним гріхом вже багато років :( Але вона проявляється дуже яскраво в багатьох інших сферах, але не в тій, що я вважаю мініспідниці, яскравий макіяж і майки на брителях одягом, який на певному духовному рівні протирічить християнським принципам. І свою доньку я буду виховувати з тим самим відношенням.
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Поперед.

Повернутись в Апологетика

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей