Гроші на будівництво Храму

Тут можна БЕЗ реєстрації задавати конкретні запитання, на які хочете отримати відповідь саме від священика

Модератори: ієрей Володимир, Theodotos

Повідомлення wwsua » 21 лютого 2008, 23:38

Доброго дня, шановні! Ось уже кілька років, день у день, на Київському залізничному вокзалі я зустрічаю в поїзді №177 Київ-Могилів Подільський (відправлення 16.45) священика, який, швидко пересуваючись по вагонах, встигає до відправлення збирати гроші на будівництво Храму у Черкасах. Крепкий такий чоловік, ухожений, з хорошими манерами і дорогим годинником. В мене таке запитання. Чи дозволяє Церква збирати пожертвування на будівництво в такий спосіб? На таке запитання він сам відповів, що московський патріархат забороняє, а Київський - дозволяє і відноситься до цього схвально.
wwsua
Зелений паросток

Повідомлення: 2

Повідомлення Ігор » 22 лютого 2008, 02:55

Запитайтеся того священика як його звати і на який саме храм він збирає гроші, а потім підіть у єпархію і запитайте чи давала єпархія дозвіл такому-то священику збирати гроші на таку-то церкву і чи можна збирати в такий спосіб. Тоді і отримаєте відповідь на своє питання!
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повідомлення wwsua » 06 березня 2008, 15:28

Виходячи з мовчання священика, розумію, що все - таки Церка дозволяє в такий спосіб збирати гроші, але голосно про це говорити не можна. Дякую.
wwsua
Зелений паросток

Повідомлення: 2

Повідомлення Ігор » 07 березня 2008, 00:31

wwsua, такого висновку робити не можна лишень тому що тут вам не дали відповідь на ваше запитання!
Священик тут буває не так часто, можливо тому і не відповів.
Якщо хочете отримати офіційну відповідь, то зверніться в єпархію! І тільки тоді робіть висновки! А ніяк не раніше!
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повідомлення отець Роман Атаман » 22 лютого 2010, 01:54

Я гадаю що це просто якийсь шарлатан. ПРинаймні такий висновок можу зробити з вищесказаного.
До поданих порад теж додам, що обовязково священик повинен мати документ, що дозволяє йому збирати гроші будь-де і в навіть в такий спосіб.
отець Роман Атаман
Зелений паросток

Повідомлення: 3
Ім'я: Роман
Прізвище: Атаман
Ім'я по-батькові: Ярославович

Повернутись в Запитання священику

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Тут спілкуються українською