Поїздка на ТЕЗЕ

Здобутки і проблеми молодіжного служіння у Православній церкві. Заходи Синодального управління у справах молоді. Ідеї.

Re: Поїздка на ТЕЗЕ

Повідомлення svjat » 10 вересня 2009, 10:04

БоБер написав:*Медитація (за науковим визначенням) - один з прийомів індуіської духовної практики.

Це лише одне з визначень, яке зовсім не стосується церковної практики. Медитація (від лат. meditatio — розважання, обдумування)
Духовного збагачення ніколи на них не відчував. Якщо не навчився молитись в своїй рідній, православній громаді, то ніяке тезе тобі не допоможе!
Ну це твій особистий досвід. Але не треба його виставляти як мірило істини, і говорити що тезе нікому не допоможе. :)
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення: 646

Повідомлення Voloshka » 10 вересня 2009, 15:28

Святе, такі молитви-медитації можуть принести величезну шкоду православній людині. :( Це стан духовної омани, т.зв. "прелесть". Все я мовчу, бо тема віддаляється від Тезе і починається чергова дискусія...
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення: 457
Ім'я: Ольга

Повідомлення svjat » 10 вересня 2009, 15:40

Молитви-медитації Тезе можуть принести величезну шкоду православній людині? :shock: Це що за маячня? Обгрунтуй цю тезу, інакше я сприйму це як провокацію і витру твій пост .
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення Олександр Жабенко » 10 вересня 2009, 15:56

Для мене був цінним досвід християнської братньої любові і спілкування у довірі.
Дякую усім, хто відповів на моє запитаня. :)

Ніхто не змушує на таких зустрічах медитувати (розмірковувати) в молитві. Просто слід молитися.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Господи, помилуй і благослови!

Пом'яни мене, Господи, коли прийдеш у Царстві Твоєму!
Олександр Жабенко
Тугий бутончик

Повідомлення: 50
Ім'я: Олександр
Прізвище: Жабенко
Ім'я по-батькові: Сергійович

Повідомлення Voloshka » 10 вересня 2009, 16:52

Святе, я вже написала на яку православну літературу посилаюсь. Витирати чи не витирати мій пост - це справа твоя, але від цього стан речей не зміниться.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення svjat » 10 вересня 2009, 17:35

Серафим Роуз писав щось проти молитов-медитацій на Тезе? в книзі "Православіє релігія будущего"? Цікаво... Глянув але нічого у Роуза проти молитв-медитацій Тезе не знайшов. Схоже що це все таки провокація з твого боку. Що скажеш, Волошко?
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення Voloshka » 11 вересня 2009, 12:08

Ієромонах Серафим писав про екуменістичні молебні схожі на ті, які відбуваються у Тезе і розкривав їх справжню суть. :( Конкретно про Тезе він не казав, але те, що діється там надзвичайно схоже на описані ним зібрання. І взагалі, Святе, в чому провокативність моїх постів? В тому, що існує інший погляд на екуменізм ніж у тебе? :?
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення svjat » 11 вересня 2009, 15:30

Так би зразу і писала.
А провокативність в тому що ти категарично і безпідставно засудила молитви Тезе посилаючись на їх пряме засудження з боку Серафима Роуза, яке не мало місця. Видаючи бажане за дійсне.
Ну а тепер цитату в студію про екуменічні молебні які засуджував Роуз. А ми їх порівняєм з молебнями Тезе.
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення Voloshka » 11 вересня 2009, 16:16

Цитати в студію буде не достатньо. Хто хоче може сам почитати цю книжку і зробити висновки.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Віктор Чмель » 13 вересня 2009, 01:16

svjat написав:Молитви-медитації Тезе можуть принести величезну шкоду православній людині? :shock: Це що за маячня? Обгрунтуй цю тезу, інакше я сприйму це як провокацію і витру твій пост .

1) по темі.
Святе, я думаю, що тут доводити треба корисність медитації, а не навпаки вимагати докази її шкідливості.
Конкретно я про її шкоду читав в книзі Серафіма Роуза "Православие и религия будущего", розділ ВОСТОЧНАЯ МЕДИТАЦИЯ НАСТУПАЕТ НА ХРИСТИАНСТВО.
Автор, доречі, дуже довго вивчав буддизм і читав праці східних релігій в оригіналі.

Проте, можливо, на Тезе просто використовують це модне слово, щоб заманити народ, а насправді там мається на увазі, щось інше.
Я там не був, не знаю. По цитатах це мабуть не порівняєш, бо досвід у кожного свій.

P.S.: Я б поїздку на Тезе сприймав би як місіонерську: розказати західному світу про істину і красу православ'я.

2) по правам і обов'язкам.
Святе, видаляти пости в темі може, або її автор, або модератор, якщо іде відхід від теми і порушення правил. Тут я його не бачу.
Як на мене погрози щось видалити тут є тиском на Волошку, бо вона цього зробити не може. До того ж в цій темі ти не беспристрасний споглядач, а активний учасник.
Прошу так більше не робити.
Мабуть варто було б покликати когось третього, щоб розібратися. Або натиснути "Поскаржитися" біля сумнівного з твоєї т.з. посту, а я б вже розібрався.
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1367
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель
Ім'я по-батькові: Васильович

Повідомлення Pinguin » 20 вересня 2009, 00:27

Ну, була я на ваших ТЕЗЕ, ну і що? Це так, по молодості, по цікавості. Зараз би і безкоштовно не поїхала.

Бобру: ізоляція/неізоляція на православну молодь, якщо вона православна, не мають впливати. А якщо врахувати не те що духовний, а навіть моральний рівень європейської молоді, що збирається в ТЕЗЕ, то в цьому випадку ізоляція 100% піде нашій молоді на користь.

Святу: програма ТЕЗЕ практично не має духовного змісту. Спільної молитви (реальної молитви, а не медитації - кожен повторює по 100 разів і думає....кожен про своє - хто про хлопців, хто про дівчат, хто про смажені сосиски. Порівняти "умное делание" і тезешну медитацію - земля і небо, нічого спільного), Євхаристійного спілкування твого улюбленого теж нема. А що залишається? Гарно і приємно проведений час в кращому випадку. В гіршому-розпуста, флірти і непотрібні "знайомства" :bad: Програма ТЕЗЕ має яскраво виражений католицький дух- моральність замість духовності, людські почуття замість боротьби. ТЕЗЕ - це фестиваль, а не духовна школа, тут нема (рос. - созидающей) складової, тому ці зустрічі до духовного життя православної людини нічого не додають. Це моя думка - можеш дискутувати.

П.С. Не можу нарадуватись, що на нашому форумі є Волошка :Rose:
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення Voloshka » 21 вересня 2009, 12:22

Не можу нарадуватись, що на нашому форумі є Волошка

Дякую, Іра. :oops:
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення БоБер » 22 вересня 2009, 22:25

Pinguin написав: ізоляція/неізоляція на православну молодь, якщо вона православна, не мають впливати.

Щодо ізоляції з свіжого ось...

Беседа Патриарха Филарета и В. Портникова на "Радио Свобода":
http://www.svobodanews.ru/content/trans ... 12894.html
"Патриарх Филарет: ... мы не хотим находиться в изоляции. Мы хотим иметь молитвенное общение, братские отношения со всеми церквами."
http://bratskyj-visnyk.livejournal.com/

"Першочергова річ - налагодження співпраці поміж молодіжними православними братствами"
БоБер
Соковита ягідка

Повідомлення: 474

Повідомлення Pinguin » 25 вересня 2009, 18:21

Патриарх Филарет: ... мы не хотим находиться в изоляции. Мы хотим иметь молитвенное общение, братские отношения со всеми церквами."

Ти ж сам писав, що вважаєш недоречним молитву на ТЕЗЕ-зустрічах :lol:
В наведеній тобою цитаті малося на увазі зовсім інше - не міжконфесійна гульня, а славнозвісне Святикове євхаристійне спілкування :) . Не виривай з контексту.
Доречі, гарна ідея поїхати бажаючим зі світською організацією - це нікого ні до чого не зобов"язує.
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення svjat » 07 жовтня 2009, 10:46

Києво-Могилянська академія
Центр Св.Климента
Центр європейських гуманітарних досліджень
Спільнота Тезе та християнські спільноти м. Києва

запрошують взяти участь у молодіжній зустрічі

всіх, хто прагне:

навчитися долати перешкоди, що розділяють нас
пізнати красу молитовного спілкування з Богом
відкрити Церкву як основу єднання людей
міркувати над Словом Божим та тим,
як можна наповнити наше життя добром

День довіри в Києві

17 жовтня, субота

8:30 – 20:30

У програмі зустрічі
Привітання в Києво-Могилянській Академії
Читання з Біблії
Обговорення в малих групах
Молитва в костелі св. Олександра, молитовні пісні Тезе
Обід
«У світі, але не зо світу»: семінари про віру та соціальне служіння,
віру та мистецтво, віру та церкву за радянських часів
(різні парафії м. Києва, Києво-Могилянська Академія, Інститут св. Томи Аквінського)

Привітання та участь у вечірньому богослужінні в Києво-Печерській Лаврі
Перегляд фільму про майбутню європейську зустріч молоді в Познані в кінці року
Вечеря

Реєстрація - о 8:30 в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА (вул. Іллінська, 9)
Внески на обід та вечерю (окремо, за бажанням) – 25 грн.
Заохочуємо брати частування для себе та ближнього!

Заявки на участь та додаткова інформація:
8 095 134 09 47, lidiya.lozova@gmail.com (Лідія Лозова, координатор зустрічі)

Про спільноту Тезе див. на сайті: http://www.taize.fr/uk
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення modd2008 » 10 жовтня 2009, 15:40

Гарна подія!
modd2008
Зелений паросток

Повідомлення: 1
Ім'я: Вася
Прізвище: Петя
Ім'я по-батькові: Саша

Повідомлення svjat » 25 лютого 2010, 12:26

Дорогі друзі,
28 лютого о 14.30 в церкві Миколи Доброго, що на Подолі відбуватиметься чергова зустріч-молитва ТЕЗЕ!!!!
Всіх щиро запрошуємо!!!

КОЛИ? - 28 лютого - неділя
А точніше - 14:30 година
ДЕ? - церква Миколи Доброго (Поділ)
адреса :: м.Київ, м. Контрактова площа, вул. Покровська, 6 - це біля початку Андріївського узвозу

ЩO саме? - молитовно-пісенна зустріч Тезе

ЯK саме? - Читання Святого Письма, псалмів, піснеспіви, молитва, тиша, - все це сприяє до роздумів та відкриття Бога в собі та в ближньому.

Запрошуються всі, хто був на таких зустрічах, чи чув про них, чи просто хоче полинути в роздуми та тишу... контактний тел. 096 684 13 79 096 684 13 79
svjat
Твердий Горішок

Поперед.

Повернутись в Молодіжне служіння

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Тут спілкуються українською