23 травня - День Героїв

Церква і політика

Re: 23 травня - День Героїв

Повідомлення Voloshka » 25 грудня 2009, 17:12

1 січня 2010 року відзначатиметься 101 річниця з Дня народження Степана Бандери. Акція розпочнеться о 18.00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку, навпроти Червоного корпусу. Крім того, в суботу, 26 грудня, в будинку Спілки архітекторів (вул. Бориса Грінченка, 7) відбудеться презентація книги Ірини Фаріон про Степана Бандеру. Початок о 17.00.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення: 458
Ім'я: Ольга

Повідомлення Voloshka » 30 грудня 2009, 16:12

День народження Степана Бандери відзначатиметься також у Запоріжжі, Харкові, Сумах та Кіровограді. :arrow:
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 02 січня 2010, 16:25

У Києві смолоскипна хода на честь Дня народження Степана Бандери пройшла без ексцесів, чого, на жаль, не скажеш про Запоріжжя. :( http://www.svoboda.org.ua
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 09 січня 2010, 16:08

Дарія Гусяк народилася 4 лютого 1924 року у місті Трускавець Львівської області. Закінчила Торгівельну гімназію в Дрогобичі. З 1939 року мала постійні контакти з ОУН. Перебуваючи серед активних учасників визвольного руху, збирала необхідну інформацію, закуповувала потрібні речі. Була однією зі зв'язкових Романа Шухевича. На Великдень 1948 року була прийнята у члени ОУН. 2 березня 1950 року заарештована у Львові, пережила два роки допитів та катувань, змушена була дивитись як більшовики знущаються з її матері, проте не зламалась психологічно. Відсиділа майже 20 років у Володимирській тюрмі, звільнена у березні 1975 року. До проголошення Незалежності України перебувала під постійним наглядом КДБ.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 22 січня 2010, 19:53

Сьогодні Президент України Віктор Ющенко призначив Степану Бандері звання Героя України! :arrow: :dance: :yes2:
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 06 березня 2010, 12:08

Вчора на Майдані Незалежності патріотичні організації вшановували 60-у річницю з Дня загибелі Романа Шухевича. Була відслужена панахида за полеглими за Незалежність України. Потім на площі розпалили повстанську ватру.
P.S. 7 березня (завтра) о 14.00 на Майдані Незалежності почнеться акція на захист української мови. Детальніша інформація тут http://www.svoboda.org.ua
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 26 березня 2010, 15:59

Сьогодні заарештували Миколу Коханівського. :( :( :( Кому не байдужа його доля, помоліться за звільнення раба Божого Миколи. Дякую.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 27 березня 2010, 13:24

29 березня (у понеділок) о 14.00 в Шевченківському суді міста Києва (вул. Смірнова-Ласточкіна, 10-б) відбудеться розгляд справи Миколи Коханівського.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 30 березня 2010, 12:59

Миколу утримуватимуть під вартою ще, принаймні, два місяці. :( :( :( Великдень він зустріне за гратами. Господи, помилуй раба Твого Миколу.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 31 березня 2010, 15:35

Завтра о 12.00 біля Адміністрації Президента (вул. Банкова) відбудеться акція протесту проти проявів українофобії, зокрема однією з вимог акції буде звільнення Миколи Коханівського. Без сумніву, у Страстний тиждень краще посилено молитися, а не пікетувати держустанови, але Микола та інші патріоти потребують допомоги саме зараз. :(
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 10 квітня 2010, 12:45

Миколу Коханівського звільнили з СІЗО! :arrow: Дякую Богові, Пресвятій Богородиці, св. Анастасії Узорішительниці і всім, хто переживав і молився за нього. :)
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 25 квітня 2010, 15:17

У вівторок, 27 квітня відбудеться пікетування Верховної ради України з вимогою не ратифікувати антиукраїнський договір про продовження перебування ЧФ РФ в Криму. Початок акції орієнтовно о 9.00.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 28 квітня 2010, 13:24

Мабуть, всі ви вже бачили новини про те, як відбувався вчорашній мітинг під Верховною Радою. :( Поділюся своїми враженнями. Приїхавши туди десь о 9.20, я спробувала підійти до ВР з боку Садової вулиці, але міліція перекрила підступи до будівлі. Для того, щоб прийняти зрадницьке, антиукраїнське рішення влада відгородилася від людей величезною кількістю спецназу і міліції. Люди спробували прорвати міліцейський кордон. Тих, хто стояли переді мною почали нещадно бити палицями, жінки закричали. :( Ми відійшли звідти і почали обходити Раду, я зайшла в наступний перевулок. Там було вже багато людей з прапорами різних партій. Потім я спробувала пройти до свободівців, але мене мало не задавили, тому що якісь "орли" перегородили одну частину провулку і людям для того, щоб пройти ближче залишилась вузька стежинка. Все було більш-менш спокійно до того моменту, поки люди не дізнались, що злочинне рішення прийняли. Раптом натовп почав розвертатися і пішов на нас, це сталося тоді, коли міліція почала бити і труїти газом людей, які стояли в перших рядах. Після закінчення мітингу я підійшла до того місця, де відбувались сутички. Так було море папірців і ремінь від чиєїсь куртки... Потім Свобода сформувала колону і ми пішли по місту скандуючи гасла проти перебування московського флоту в Україні. Біля мене стояла жінка з Тернополя, яка загубила взуття під час тисняви, вона так і йшла в шкарпетках по асфальту. Наша колона зупинилась біля пам'ятника Шевченку там виступали лідери партії. Коли всі вже збирались розходитись, Тягнибок сказав, що заарештували Олексія Кайду - голову Тернопільської обладміністрації. :shock: Всі рушили до Шевченківського райвідділку, скоро його відпустили, але сам факт затримання державного службовця з "неправильними" політичними поглядами дуже насторожує. :(
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Віктор Чмель » 28 квітня 2010, 19:25

Як думаєте жити далі?
Я вважаю, що народ достоїн влади, яку собі обрав. Перш за все треба змінювати свою рабську психологію.
Також не бачу достоїної альтернативи діям регіонів. Критикувати інших ми дуже любимо, а от зробити щось своє?
Особисто бачу своє служіння допомозі проповіді православ'я.
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1366
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель
Ім'я по-батькові: Васильович

Повідомлення Voloshka » 30 квітня 2010, 19:38

Як думаєте жити далі?

Так як і до того з Божою поміччю.

Я вважаю, що народ достоїн влади, яку собі обрав. Перш за все треба змінювати свою рабську психологію.

Це правда, але спокійно дивитись як Україну знову перетворюють у малоросійську губернію я не можу. :no:
Також не бачу достоїної альтернативи діям регіонів.

А я бачу спроби хоч якимось чином протидіяти українофобській політиці.
Особисто бачу своє служіння допомозі проповіді православ'я.

Це найголовніше, бо в цьому наше спасіння.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 11 травня 2010, 14:33

Повернулася з мітингу під Верховною радою. Людей цього разу було, здається, менше. Обійшлось без сутичок з міліцією, але затримали кількох членів ВО "Свобода". :( Представники Московського патріархату навіть спромоглись організувати хресний хід з десятьох чи трохи більше людей на підтримку влади. :) Думаю, що це були чи не єдині ідейні прихильники нинішнього режиму, бо решта біло-блакитних була абсолютно байдужою до всього, що відбувається навколо.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 16 травня 2010, 16:38

Суд заборонив проведення мітингів 17-го травня (понеділок) на вулиці Банковій, на Контрактовій площі тощо. Очевидно, щоб не засмучувати мєдвєдєва, який приїжджає у цей день. :( Патріотичні організації все ж проведуть акцію протесту, яка розпочнеться о 12.00 на Софіївській площі. Хто хоче - приходьте!
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Віктор Чмель » 17 травня 2010, 10:02

Дякую, що тримаєш в курсі!
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1366
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель
Ім'я по-батькові: Васильович

Повідомлення Voloshka » 17 травня 2010, 18:39

Будь-ласка. Нас була переважна меншість, десь біля сотні чоловік. :( Крім Свободи жодна опозиційна сила не прийшла. Зате в новинах про нас казали. Завтра проводитимуть пікет біля Червоного корпусу, бо мєдвєдєв туди приїжджає, здається. Початок о 9.00.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 21 травня 2010, 21:14

Завтра в Києві біля пам'ятника Шевченку повинен відбутися мітинг на честь перепоховання Тараса Григоровича на Чернечій горі. В минулому році в цей день була панахида, виступав хор Гомін. Можливо, завтра теж так буде. :roll:
Цьогорічний День Героїв співпав з величезним православним святом - Св. Трійцею. В неділю біля могили Героїв Крут (Аскольдова площа) буде відслужена панахида за полеглими за волю України, початок об 11.00. Правда, я не знаю, хто її служитиме, првасловні чи греко-католики...
Voloshka
Соковита ягідка

Поперед.Далі

Повернутись в Про політику, бо без неї не виходить

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Тут спілкуються українською