Договір з медиками пологового будинку

про кохання до шлюбу і після, відносини батьків і дітей

Договір з медиками пологового будинку

Повідомлення Віктор Чмель » 11 лютого 2010, 12:35

На курсах підготовки до спільних пологів нам з дружиною дали цей текст, який склала одна подружня пара, щоб врахувати всі свої побажання. Це було ще в ті часи, коли окрім ліжка Рахманова ніяких стільців, ван і інших засобів для народження не існувало. До тексту звичайно треба поставитися обережно. Щоб пологи пройшли природньо мамі з папою треба добряче попрацювати весь період вагітності, а не просто наполягати на цьому.

Шановні медики!
Пологи нашого довгоочікуваного малюка - велике свято для нашої родини. Ми довгий час до них готувалися, щоб бути помічниками Богу й медичному персоналу пологового будинку №_____

Ми прагнемо, щоб наші пологи протікали природно, в атмосфері найбільшого взаєморозуміння й максимального співробітництва між персоналом пологового будинку й нами, вашими клієнтами.
Просимо ВАС прислухатися до наших побажань, щоб досягти в наших родах максимального комфорту для обох сторін.
Ми дуже просимо ВАС не розтинати штучним чином навколоплідний міхур. Весь період відкриття шейки матки ми хочемо провести у вертикальнім положенні, щоб була свобода руху.
Ми просимо ВАС не застосовувати медикаментів, що стимулюють наші пологи, а також не застосовувати анестезію.
На ліжко Рахманова ми б хотіли лягти після того, як голівка дитини почне прорізатися. Під час народження дитини ми б просили ВАС не тягти дитину за голову ні руками, ні щипцями, і дати природно народитися на світ нашому маляті.
Просимо ВАС не тиснути на живіт мамі, а також не робити епізіотомію, тому що ми готували піхву до пологів і просимо акушера просто її підстрахувати.
Також нашим побажанням до шановного персоналу пологового будинку буде прохання не відтинати пуповину до припинення в ній пульсацій. І покласти малюка на живіт матері ще до припинення пульсацій, а також проконтролювати прикладення до материнських грудей ще в перші 15 хвилин після народження дитини для встановлення контакту матері й дитину й для запуску лактації.
Після народження нашого маляти просимо ВАС не змивати з дитину післяпологову змазку, а тільки промокнути малюка й оглянути дитину в присутності його тата, а потім повернути дитину до маминих грудей.
Також великим проханням буде до ВАС почекати 30 хв. для народження дитячого місця з метою його самостійного народження.
Дуже вдячні за ВАШЕ розуміння й увага до нас і сподіваємося, що ми зможемо переїхати з родильної палати в післяпологову палату всією родиною.
Ми, родина _______________ раді, що наші пологи будуть проходити саме в пологовому будинку № ___ і вдячні всьому медичному персоналу пологового будинку за підтримку й участь у настільки важливій для нас події.

Посилання на окремі файли:
Договір з пологовим (Укр.)
Договір з пологовим (Рос.)

Прошу прокоментувати, тих "хто в темі".
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1367
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель
Ім'я по-батькові: Васильович

Re: Договір з медиками пологового будинку

Повідомлення Pinguin » 01 квітня 2010, 13:37

Ну, мабуть, вже запізно, але :)

Все це підходить для цілком нормальних пологів. Тобто з таким перебігом пологів, як тут зазначено. можна сміливо народжувати хоч в полі, хоч вдома. Але не все в житті проходить так, як хочеться і як вчать на курсах. Головний сенс курсів - зняття психологічного напруження під час пологів, тому що це дуже перешкоджає процесу. Але настроюватись тільки на ідеальне, я вважаю, немудро. Я зустрічалася неодноразово з тим, що коли після курсів пологи були ускладненими і медичне втручання було просто необхідне, породілля входила просто в стан суцільно стресу тільки від того, що тепер її пологи не будуть вважатися цілком фізіологічними, що прирівнюється до катастрофи. У деяких породіль спостерігається слабка пологова діяльність, тут стимулювання просто необхідне, щоб дитина не задихнулася. Про епізіотомію теж питання неоднозначне - штучний розріз є менш болісним і легше зшивається, чим численні зовнішні і внутрішні розриви. З іншого боку, він повільніше загоюється і часто розходиться. Якщо всі пологові зали зайняті, а в коридорі у іншої породіллі вже почалися потуги, то, звісно, ніхто 30 хв чекати посліду не буде.

Договір в формі ультиматуму нічого корисного не принесе. Навіть якщо не домовлятися з лікарем заздалегідь, достатньо висловити своє побажання (саме побажання, а не вимогу) щоб пологи були масимально фізіологічними і показати знання деяких термінів, що ти теж не профан в цій справі :), щоб медперсонал не відчував себе повним володарем ситуації, а було зрозуміло. що пологи - ваша з ними співпраця. Ну, і не забувати, що на все воля Божа, бувають і такі моменти, які неможна передбачити ніякими договорами.
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення iereyr » 07 травня 2010, 18:00

Кого цікавить тема пологів та пологових будинків читайте тут кілька моїх постів)

http://roman1104.livejournal.com/
iereyr
Священнослужитель

Повідомлення: 32
Ім'я: Роман
Прізвище: Мельниченко

Повідомлення Віктор Чмель » 10 травня 2010, 08:41

Теми перетнулися, відповів тут viewtopic.php?f=11&t=1009&p=19407#p19407
Доречі, нам радили маленьку хитрість: щоб до вас гарно поставилася бригада в пологовому треба їм принести якесь тістечко явно домашнього приготування.
Тоді запускається механізм психологічної залежності, їм вже буде дуже важно пагано до вас ставитися.
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення Віктор Чмель » 10 травня 2010, 08:43

iereyr написав:Кого цікавить тема пологів та пологових будинків читайте тут кілька моїх постів)
http://roman1104.livejournal.com/

О, у о.Романа є ЖЖ! Занесу в друзі і буду вас читати.
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення ZDN » 04 червня 2010, 23:56

Запитав я в лікаря : Скількі ?

"П"ятсот" - на видоху прошепотів лікар

от, власне. і весь наш "договір" :)

від кесаревого перетину відмовився лише після того, як дружину обстежили в офтольмологічній клініці та дали заключення, що рожатиме сама.
В цілому все пройшло нормально - лікар та його команда виявився знавцем своєї справи. "Відстрілялись" ми за 1,5 години - був присутній. а за 500 $ не шкодую - доця просто казкова.
Скількі мене не годуй. . .
ZDN
Соковита ягідка

Повідомлення: 441

Повідомлення Pinguin » 10 липня 2010, 17:16

Вітаєм з народженням доньки! Хай росте здорова і щаслива!

А стосовно оплати лікарям - то особиста справа кожного, хтось хоче купити порядність, хтось професійність, хтось елементарне людське відношення...Чи купуються такі речі? Хто зна....Перший раз я заплатила і лікарю і акушерці, платила по 5грн черговим медсестрам, щоб допомагали з малюком, другий раз на вахті дала благодійний внесок у вигляді пляшки рідкого мила і рулону паперового рушника, щоб була помітна якась принципова різниця (крім у статті видатків сімейного бюджету)- не скажу.....
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повернутись в Православна родина

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Тут спілкуються українською