Стан душі після смерті.

Тут можна БЕЗ реєстрації задавати конкретні запитання, на які хочете отримати відповідь саме від священика

Модератори: ієрей Володимир, Theodotos

Стан душі після смерті.

Повідомлення ЗЮП » 12 червня 2010, 16:43

Де в Біблії написано, що душа безсмертна? Як зрозуміти:Єзекіїля 18:4 Тож усі душі Мої: як душа батькова, так і душа синова Мої вони! Душа, що грішить, вона помре. або Вих.12:15 Сім днів будете їсти опрісноки. Але першого дня зробите, щоб не було квашеного в ваших домах, бо кожен, хто їстиме квашене, від дня першого аж до дня сьомого, то буде витята душа та з Ізраїля....
Що таке душа?
Якщо вона нематеріальна ,то як її може палити пекельний огонь ?
Якщо всетаки душа живе після смерті тіла, то що воскресне (повернеться до життя) під час воскресіння?
Сатана сказав:Буття 3:4 І сказав змій до жінки: Умерти не вмрете! 5 Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло. Іншими словами він сказав, що людина зміниться, при тому на краще ,але не помре. Бог же сказав: Буття 2:17 Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш! .Чи віра в безсмертну душу не підтримує того, що сказав Сатана?
ЗЮП

Re: Стан душі після смерті.

Повідомлення Pinguin » 10 липня 2010, 18:02

Я зовсім не священик, тому прошу отців, які трохи пізніше дадуть відповідь на це питання, мене виправити, якщо щось прибрешу.

Слово душа в принципі багатозначне, але в духовному змісті найчастіше мається на увазі, якщо спрощенно пояснювати, складова людини разом з духом і тілом, або тварини разом з тілом.
ЗЮП написав:Як зрозуміти:Єзекіїля 18:4 Тож усі душі Мої: як душа батькова, так і душа синова Мої вони! Душа, що грішить, вона помре.

Мається на увазі смерть духовна, перебування без Бога. Гріх веде до духовної смерті - це аксіома.

Якщо вона нематеріальна ,то як її може палити пекельний огонь ?

Ну так і вогонь пекельний теж нематеріальний :) Не кажучі вже про те, що це алегорія, що означає муки душі, яка за своїм станом не може виносити присутності Божої.

Якщо все-таки душа живе після смерті тіла, то що воскресне (повернеться до життя) під час воскресіння?

Душі з"єднаються з тілами і буде Страшний Суд. Але не факт, що це будуть 100% такі самі тіла, які ми мали на землі.

Бог же сказав: Буття 2:17 Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!

Так само. тут мається на увазі духовна смерть, Адам і Єва проявили непокору Богові, порушили Його волю стосовно самих себе, тож більше не могли знаходитись в прямому спілкуванні з Богом і знаходитися у раю.

Чи віра в безсмертну душу не підтримує того, що сказав Сатана?

Ну. почнемо з того, що сатана нічого такого великого не зробив. щоб його писати ще з великої букви. По-друге, кожен сам обирає, у чиї слова йому вірити. Божі чи сатанинські. Згідно церковного вчення, в момент зачаття людині дається Богом душа, а батьками - тіло, в момент земної смерті душа з тілом роз"єднуються, після чого душа вже не може змінити свій стан. Тобто якщо наприкінці життя людина померла в мирі з Богом, то такою і буде її стан у вічності, якщо у стані війни з Богом - то так вже, нажаль, і буде.
Після Другого Пришестя душі з"єднаються з тілами і преобразятся, так само, як преобразилося тіло Господа нашого ісуса Христа.

І основне: про загробне життя ми знаємо дуже мало, бо все необхідне для спасіння ми маємо, а для скептиків - то навіть більше необхідного, а що там буде і як, то потім самі побачимо. В смислі, дуже хочу бути в рядах тих. хто це побачить....
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Re: Стан душі після смерті.

Повідомлення Ігор » 12 липня 2010, 02:32

Pinguin написав:Ну. почнемо з того, що сатана нічого такого великого не зробив. щоб його писати ще з великої букви.

Здається, якщо не помиляюсь, ще колись давно, наш шанований форумчанин HLK писав, що Сатана пишеться з великої літери тому, що це власне (індивідуальне) ім’я.
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повернутись в Запитання священику

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Тут спілкуються українською