Модератори: ієрей Володимир, Theodotos
Pinguin написав:А ви знаєте, інтуїція мені підказує, що там мала бути зазначена молитва до Богородиці все-таки "Царице моя Преблагая", вона більш поширена, дивно, що її не включили до списку. А звідки брали вимоги?
Pinguin написав:"Царице моя Преблагая" я вже давала трішки вище, вона є в Молитовнику, там де Богородичний Акафіст.
speedwayyy написав:там для мене не було нічого нового крім,одного пункту вміння читати на церквонослов"янській мові з українською вимовою
Ігор написав:А загалом, рекомендував би не "паритись" на цей рахунок! Бо вони вже взагалі невідомо чого хотять! Для чого питається тоді існує семінарія??? Якраз для того щоб навчити, а не щоб студенти приходили вже зі знаннями. Певен що ніхто питати не буде цього, а якщо і будуть, то це ніяк не вплине на результат.
Віктор Чмель написав:Я не знаю як це вплине на результат, але я думаю ця вимога нормальна. І вона означає, що людина, яка іде в семінарію, принаймін декілька разів свідомо стояла на кліросі і хоча б читала часи. Тобто була не байдужа до Служби Божої у себе на парафії.
Віктор Чмель написав:МеніІгор написав:А загалом, рекомендував би не "паритись" на цей рахунок! Бо вони вже взагалі невідомо чого хотять! Для чого питається тоді існує семінарія??? Якраз для того щоб навчити, а не щоб студенти приходили вже зі знаннями. Певен що ніхто питати не буде цього, а якщо і будуть, то це ніяк не вплине на результат.
Я не знаю як це вплине на результат, але я думаю ця вимога нормальна. І вона означає, що людина, яка іде в семінарію, принаймін декілька разів свідомо стояла на кліросі і хоча б читала часи. Тобто була не байдужа до Служби Божої у себе на парафії.
Потребу в церковно-слов'янській я бачу в тому, що існує величезний пласт книжок виданих на ній (це як для католиків латина). В РПЦ її навіть намагаються розвивати, тобто служби відносно сучасним святим теж пишуть зарах церковно-слов'янською зі всілякими новотворами. Оце як не мене бред повний. Майбутнє, на мою думку, за сучасними мовами тих народів, в яких існує Церква.
speedwayyy написав:Я читав часи,але Часослов у нас на українській мові,та й вся служба загалом.
speedwayyy написав:Pinguin написав:"Царице моя Преблагая" я вже давала трішки вище, вона є в Молитовнику, там де Богородичний Акафіст.
Яне знайшов у акафісті....
Ну, і на останок, щоб абітурієнти не дуже хвилювалися.....В духовних навчальних закладах КП конкурс відсутній. так що беруть всіх підряд (я не коментую, лише стверджую факт).Pinguin написав:speedwayyy написав:Pinguin написав:"Царице моя Преблагая" я вже давала трішки вище, вона є в Молитовнику, там де Богородичний Акафіст.
Яне знайшов у акафісті....
Остання молитва в акафісті.
Про церковно-слов"янську в принципі погоджуюсь з Ігорем, основні примочки він написав.Ну, і на останок, щоб абітурієнти не дуже хвилювалися.....В духовних навчальних закладах КП конкурс відсутній. так що беруть всіх підряд (я не коментую, лише стверджую факт).
.Може в мене акафіст до Богородиці такий,у мене в молитовнику приспів "Радуйся,Невісто Неневісная!".Ну дивлячись на рівень духовності нашої молоді і взагалі її віру у Бога,ви праві,але,всерівно,як на мене перше враження має бути приємним...Повернутись в Запитання священику
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей