Молитва до Пресвятої Богородиці

Тут можна БЕЗ реєстрації задавати конкретні запитання, на які хочете отримати відповідь саме від священика

Модератори: ієрей Володимир, Theodotos

Молитва до Пресвятої Богородиці

Повідомлення speedwayyy » 17 травня 2010, 23:26

Напишіть,хто знає текст молитви: "Не маємо іншої допомоги"
speedwayyy
Зелений паросток

Повідомлення: 10
Ім'я: Андрій
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Васильович

Re: Молитва до Пресвятої Богородиці

Повідомлення Pinguin » 18 травня 2010, 12:28

Царице моя Преблагая, надіє моя, Богородице, заступнице сиріт і подорожніх пристановище, скорботних радосте, ображених покровителько; бачачи мою біду, бачачи мою скорботу, поможи мені, як немічному, покермуй мною, як подорожнім; образу мою знаючи — розріши її, як бажаєш. Бо не маю іншої помочі, окрім Тебе, ані іншої заступниці, ані благої утішительниці; лише Тебе, о Богомати, що збереже й покриє мене повіки віків. Амінь.

якщо ця малася на увазі.
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення speedwayyy » 18 травня 2010, 15:46

Я хочу поступати в 2011 році до семінарії,і в мене є список молитов,які потрібно вивчити і в ньому окремим списком ідуть молитви до Богородиці:
"Богородице Діво,радуйся","Достойно є","Непереможній Воєводі","Не маємо іншої допомоги" і текст цієї молитви я ніяк не можу знайти ось і написав на цьому форумі
speedwayyy
Зелений паросток

Повідомлення Pinguin » 18 травня 2010, 21:05

Перш за все бажаємо успіху при вступі!

Якщо честно, то прямо не знаю, що сказати....Думаю, що цю вимогу включили в програму з гарячки :)

"Не маємо іншої помочі, не маємо іншої надії, тільки в Тобі, Пречиста Діво, Ти нам допоможи, на Тебе надіємось, Тобою Хвалимось. Твої ми є раби, Тобою не посоромимось." - Записано зі слів мого чоловіка, він священик і випускник КДС. Доречі, він теж Андрій Мартинюк :lol:

Нічого більш корисного написати не зможу.
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення Pinguin » 18 травня 2010, 21:07

А ви знаєте, інтуїція мені підказує, що там мала бути зазначена молитва до Богородиці все-таки "Царице моя Преблагая", вона більш поширена, дивно, що її не включили до списку. А звідки брали вимоги?
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення speedwayyy » 19 травня 2010, 17:56

Pinguin написав:А ви знаєте, інтуїція мені підказує, що там мала бути зазначена молитва до Богородиці все-таки "Царице моя Преблагая", вона більш поширена, дивно, що її не включили до списку. А звідки брали вимоги?

А ви не могли написати текст,цієї молитви,бо в нас в церкві її співають,після закічення акафісту до Богородиці....
Друг список дав,зараз він на 2-курсі Рівненської семінарії...
Мене по-батькові Васильович...
speedwayyy
Зелений паросток

Повідомлення Pinguin » 20 травня 2010, 11:58

"Царице моя Преблагая" я вже давала трішки вище, вона є в Молитовнику, там де Богородичний Акафіст.
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення speedwayyy » 23 червня 2010, 21:22

Pinguin написав:"Царице моя Преблагая" я вже давала трішки вище, вона є в Молитовнику, там де Богородичний Акафіст.

Яне знайшов у акафісті....
speedwayyy
Зелений паросток

Повідомлення speedwayyy » 23 червня 2010, 21:32

Ось не давно мені знайомий,який буде поступати цього року показував листівку,там для мене не було нічого нового крім,одного пункту вміння читати на церквонослов"янській мові з українською вимовою,хто може написати уривок такого тексту?
speedwayyy
Зелений паросток

Повідомлення Ігор » 24 червня 2010, 07:59

speedwayyy написав:там для мене не було нічого нового крім,одного пункту вміння читати на церквонослов"янській мові з українською вимовою

Береш будь-який церковнослов’янський текст! "З українською вимовою" не означає що він якось по-іншому виглядає, а лишень означає що деякі літери читаються не так як в російській мові, а так як в українській.
Для прикладу (якщо я не помиляюсь, а я можу і помилятись). Літера "Е" читається не як російське "є (е)", а як українське "е". Наприклад в словах "млеко" і "стеза".
Також здається літера "ять" читається як укр. літера "і", а не як рос. літера "є (е)". Наприклад в словах "завіта" і "літо"
Ну і здається літера "и" читається як укр. "и", а не як рос. "і (и)".

Але це я тільки приблизно написав. Для точної довідки треба або купляти підручник церк.слов. мови виданої КП (але не певен чи така існує), або треба питатись у когось хто точно знає, можливо навіть у семінаристів чи випускників.

А загалом, рекомендував би не "паритись" на цей рахунок! Бо вони вже взагалі невідомо чого хотять! Для чого питається тоді існує семінарія??? Якраз для того щоб навчити, а не щоб студенти приходили вже зі знаннями. Певен що ніхто питати не буде цього, а якщо і будуть, то це ніяк не вплине на результат.
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повідомлення Віктор Чмель » 24 червня 2010, 20:54

Мені
Ігор написав:А загалом, рекомендував би не "паритись" на цей рахунок! Бо вони вже взагалі невідомо чого хотять! Для чого питається тоді існує семінарія??? Якраз для того щоб навчити, а не щоб студенти приходили вже зі знаннями. Певен що ніхто питати не буде цього, а якщо і будуть, то це ніяк не вплине на результат.

Я не знаю як це вплине на результат, але я думаю ця вимога нормальна. І вона означає, що людина, яка іде в семінарію, принаймін декілька разів свідомо стояла на кліросі і хоча б читала часи. Тобто була не байдужа до Служби Божої у себе на парафії.

Потребу в церковно-слов'янській я бачу в тому, що існує величезний пласт книжок виданих на ній (це як для католиків латина). В РПЦ її навіть намагаються розвивати, тобто служби відносно сучасним святим теж пишуть зарах церковно-слов'янською зі всілякими новотворами. Оце як не мене бред повний. Майбутнє, на мою думку, за сучасними мовами тих народів, в яких існує Церква.
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1367
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель

Повідомлення Ігор » 24 червня 2010, 23:55

Віктор Чмель написав:Я не знаю як це вплине на результат, але я думаю ця вимога нормальна. І вона означає, що людина, яка іде в семінарію, принаймін декілька разів свідомо стояла на кліросі і хоча б читала часи. Тобто була не байдужа до Служби Божої у себе на парафії.

Абсолютно не погоджуюсь! Я особисто не бачу цю вимого нормальною. Це значить що тільки ті люди які "стояли на кліросі і хоча б читали часи" можуть іти вчитись в духовні заклади... Але є люди які цього ніколи не робили і для цього може бути дуже багато причин. Та і як людина буде читати на кліросі якщо вона не вміє читати? Хто її навчить?
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повідомлення speedwayyy » 25 червня 2010, 00:20

Віктор Чмель написав:Мені
Ігор написав:А загалом, рекомендував би не "паритись" на цей рахунок! Бо вони вже взагалі невідомо чого хотять! Для чого питається тоді існує семінарія??? Якраз для того щоб навчити, а не щоб студенти приходили вже зі знаннями. Певен що ніхто питати не буде цього, а якщо і будуть, то це ніяк не вплине на результат.

Я не знаю як це вплине на результат, але я думаю ця вимога нормальна. І вона означає, що людина, яка іде в семінарію, принаймін декілька разів свідомо стояла на кліросі і хоча б читала часи. Тобто була не байдужа до Служби Божої у себе на парафії.

Потребу в церковно-слов'янській я бачу в тому, що існує величезний пласт книжок виданих на ній (це як для католиків латина). В РПЦ її навіть намагаються розвивати, тобто служби відносно сучасним святим теж пишуть зарах церковно-слов'янською зі всілякими новотворами. Оце як не мене бред повний. Майбутнє, на мою думку, за сучасними мовами тих народів, в яких існує Церква.

Я читав часи,але Часослов у нас на українській мові,та й вся служба загалом.
speedwayyy
Зелений паросток

Повідомлення Віктор Чмель » 01 липня 2010, 13:10

speedwayyy написав:Я читав часи,але Часослов у нас на українській мові,та й вся служба загалом.

Так і є. Тоді спробуйте подіставати знайомих філологів славістів, вони всі мають слов'янську вивчати в обов'язковому порядку в ВУЗі. Вони ж і вимову вам з українськими наголосами поставлять, бо вчити звуки по книжках - нереально.
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1367
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель

Повідомлення speedwayyy » 07 липня 2010, 22:34

Висловлюю всім,хто знав Митрополита Андрія,свої найщиріші співчуття,всім хто зазнав втрати свого духовного отця і пастиря Церкви Христової!Вічная пам'ять Високопреосвященному Митрополиту Андрію!!!
speedwayyy
Зелений паросток

Повідомлення Pinguin » 10 липня 2010, 17:23

speedwayyy написав:
Pinguin написав:"Царице моя Преблагая" я вже давала трішки вище, вона є в Молитовнику, там де Богородичний Акафіст.

Остання молитва в акафісті.

Про церковно-слов"янську в принципі погоджуюсь з Ігорем, основні примочки він написав.:) Ну, і на останок, щоб абітурієнти не дуже хвилювалися.....В духовних навчальних закладах КП конкурс відсутній. так що беруть всіх підряд (я не коментую, лише стверджую факт).
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення speedwayyy » 12 липня 2010, 19:00

Pinguin написав:
speedwayyy написав:

Остання молитва в акафісті.

Про церковно-слов"янську в принципі погоджуюсь з Ігорем, основні примочки він написав.:) Ну, і на останок, щоб абітурієнти не дуже хвилювалися.....В духовних навчальних закладах КП конкурс відсутній. так що беруть всіх підряд (я не коментую, лише стверджую факт).

Та не можу знайти... :cry: .Може в мене акафіст до Богородиці такий,у мене в молитовнику приспів "Радуйся,Невісто Неневісная!".Ну дивлячись на рівень духовності нашої молоді і взагалі її віру у Бога,ви праві,але,всерівно,як на мене перше враження має бути приємним...
speedwayyy
Зелений паросток

Повернутись в Запитання священику

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Тут спілкуються українською