Отець-бізнесмен?

Тут можна БЕЗ реєстрації задавати конкретні запитання, на які хочете отримати відповідь саме від священика

Модератори: ієрей Володимир, Theodotos

Re: Отець-бізнесмен?

Повідомлення ortodox » 03 липня 2010, 10:07

Я б не був таким категоричним щодо отців - бізнесменів, адже щоб одержати парафію вони мають заплатити немалу суму "пожертви", а звідкись ті гроші потрібно взяти, тож краще коли у них будуть якісь свої прибутки, ніж за рахунок парафіян.
ortodox

Повідомлення Pinguin » 10 липня 2010, 17:37

Ігор написав:
speedwayyy написав:Але,священики,які мають парафії в селі,мають і 2 і 3 гектари і вони в повній мірі задовільняють потреби прихожан!

Ти в цьому певен? Якщо під "в повній мірі" мати на увазі недільну та святкову службу, а також похорони і хрестини, то тоді можливо що ти і правий...

:ROFL:

А пану Ортодоксу ще раз нагадаю, що для отримання місця для священичого служіння на парафії ніяких грошових внесків та пожертв не треба. Маєш бажання - працюй! Але ж мало хто працювати хоче....
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2259
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення Віктор Чмель » 13 липня 2010, 09:28

ortodox написав:Я б не був таким категоричним щодо отців - бізнесменів, адже щоб одержати парафію вони мають заплатити немалу суму "пожертви".

Мені тут на згадку приходить, як я з дружиною отримував права. Всі колеги на роботі як дізналися, що ми ходимо в автошколу почали радити кому треба зателефонувати, заплатити $200, і права ваші. У них навіть думки не виникло, що взагалі-то треба просто посидіти на м'якому місці, підготуватися і здати іспити, що ми і зробили без всіляких хабарів.
Мабуть так само і з парафіями...
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1367
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель
Ім'я по-батькові: Васильович

Повідомлення Ігор » 13 липня 2010, 11:21

Віктор Чмель написав:Мені тут на згадку приходить, як я з дружиною отримував права. Всі колеги на роботі як дізналися, що ми ходимо в автошколу почали радити кому треба зателефонувати, заплатити $200, і права ваші. У них навіть думки не виникло, що взагалі-то треба просто посидіти на м'якому місці, підготуватися і здати іспити, що ми і зробили без всіляких хабарів.
Мабуть так само і з парафіями...

Напривеликий жаль, Вікторе, тут ти не зовсім правий!
Як і в тому випадку про який пише ortodox, так і в твоєму випадку все не є однозначним.
І парафію можна отримати безплатно, тільки питання в тому де, яку і коли.
Так і права можна отримати безплатно, але нажаль не в усіх випадках.
Розповідаю на власному досвіді. Я ніколи не збирався платити за водійські права. Пішов вчитись в одну з найкращих (якщо не найкращу) автошколу міста. Ходив на всі заняття, був одним з найкращих учнів і теорію як і практику знав досить добре.
Десь тиждень-два перед моїм екзаменом, мої друзі, які вчились в другій автошколі (простенькій, бідненькій), і деякі з них були точно не розумніші за мене (не скромно буде сказано) отримали без проблем водійські права.
І ось в той день коли я здавав екзамен, екзамен був неймовірно складним і запутаним, так що НІХТО з моєї групи не здав екзамен, ОКРІМ однієї дівчини яка заплатила (всі про це знали, вона сама сказала)!
Після того я ще трохи підготувався і через певний час ще раз спробував здати екзамен. Було абсолютно те ж саме! І я знову не здав (((.
Залишалась остання спроба здати екзамен, і щоб не ризикувати мені прийшлось заплатити за права.
Соромно звичайно (швидше перед собою), але я дійсно зробив все можливе для того щоб здати екзамени, але екзамени були зроблені так, щоб люди не здали!
Ось так от! Висновки робіть самі...
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Поперед.

Повернутись в Запитання священику

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Тут спілкуються українською