Дуже цікаве питання!
Якщо по простому, то співвідношення між Законом Божим (якщо мається на увазі всім відома книжка з основ православ"я, напр.
під редакцією прот. Серафіма Слободського) і Євангелієм таке ж саме,як між випускником дводенного курсу з першої медичної допомоги і практикуючим медиком з вищою освітою, інтернатурою, і досвідом реальної роботи. Як і будь-яка аналогія вона має хиби, але тим не менш.
Якщо більше по темі, то перша книга є загальним викладом того, що повинна знати кожна православна людина, в тому числі там іде короткий виклад Нового Завіту. В той час Євангеліє (чотири перші книги Нового Завіту) в богослів"ї вважається незаперечною істиною, в той час ,наприклад в послання апостола Павла, він пише з якогось питання: "кажу я, а не Бог", тобто навіть деякі слова такої святої людини, як апостол Павло він сам радить сприймати. як пораду, а не істину в останній інстанції.
Мені здається це не минучий наслідок будь-якої педагогічної діяльності: щоб наблизити і пояснити якусь складну істину її спрощують, пояснюють на аналогіях, тощо, і лише потім, коли людина основне в ній зрозуміє, тоді вже розказують дрібниці, деталі, тощо. Бо якби пояснювати одразу складно, мало хто зміг би це зрозуміти. Наприклад. в школі на математиці кажуть, що не можна брати корінь від від"ємних чисел, потім чи в ліцеях, чи вже в ВУЗі, кажуть, що насправді можна, тільки там числа виходять уявні.