Колись давно радили почитати книгу "Мечеть паризької Богоматері" Чудінової. Нарешті взявся, прочитав. Книга у жанрі антиутопії описує стан Европи, а саме Франції років так через 100. Тотальна ісламізація, шаріат, на весь Париж 4 гетто для не віручих в іслам. Книга написано дуже цікаво, з подаванням в дужках реальних фактів з теперішнього життя Европи, раджу всім прочитати, а якщо хочеться ще більшої реальності, тоді книгу-проповідь італійської журналістки Оріани Фаллачі "Гнів та гордість". Але розмова не про це.
Читаючи цю книгу я раптом зрозумів, як мало я роблю для проповіді Православ'я! Та хочаб для роботи цього форуму. Бо лише це може зупинити ісламізацію, і багато-багато інших проблем.
Так само згадав, що найбільші пориви, пробудження, активність в іншій діяльності у мене були після того, як на прикладі, життя, фільму, книги я бачив негативні наслідки бездіяльності в тій чи іншій сфері.
Придумав цікаву вправу - скласти перелік книжок, фільмів спеціально для збудження активності, і не запоєм, а по трохи перечитувати їх, щоб не пропадала охота до роботи, служіння.
А як ви себе мотивуєте?

Взагалі, мабуть, краще мати позитивні мотиви для дій, але далеко не завжди так виходить.